Milieu

Onze economie beïnvloedt het milieu voortdurend, in positieve en in negatieve zin. Ouwendijk Projectinrichting B.V. probeert zoveel mogelijk te werken met milieuvriendelijke en milieuontlastende verwerkingsproducten, waarbij ook o.a. terugname, recycling en hergebruik mogelijk zijn. Bovendien houden wij de milieuontlastende  inspanningen van leveranciers en fabrikanten sterk in de gaten en nemen wij mee in ons advies.

Ouwendijk Projectinrichting staat achter het Cradle to Cradle principe. De gedachte van de cradle to cradle (wieg tot wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product of volledig biologisch afbreekbaar zijn. Het verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en er geen restproducten zijn die alsnog gestort worden.

Ouwendijk Projectinrichting BV is een voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In ons totaal pakket zijn daarom ook producten met het FSC-keurmerk te vinden.  FSC wordt als enig keurmerksysteem gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld, vakbonden en het nationale en internationale bedrijfsleven. Door het FSC-keurmerksysteem kunnen boseigenaren die zich aan de afspraken houden, zich onderscheiden van degenen die hun bos niet goed beheren. Daarnaast maakt FSC het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Deze kan er zeker van zijn dat het uit goed beheerde bossen komt, doordat het hout door de hele handelsketen wordt gevolgd.

Ouwendijk Projectinrichting B.V.    Einsteinweg 17m   3225 LT   Hellevoetsluis    +31 (0) 181 337 350   info@ouwendijkproject.nl